Arabia - Muminskål - Herr Brisk vinter 2014

299,00 kr

Skidor med Herr Brisk muminmskål, säsongsprodukt vinter 2014 - tillfällig utgåva. Design: Tove Slotte-Elevant.

Under vinterhalvåret sover Mumintrollen i minst 3 månader, det är tradition. Den här vintern känner sig dock ingen trött. Muminpappan försöker att sova lite, men till slut bestämmer han sig för att gå upp och väcker alla de andra genom att säga ”Nu är det dags för oss att skapa våra egna traditioner”. Det är så mycket snö ute att Mumintrollen varken kan öppna sina dörrar eller fönster. Muminpappan klättrar upp på taket och öppnar takluckan. Det är första gången Mumintrollen ser snö.

Snön är hal och mycket kall. Mumintrollen stöter på en mycket rolig kille i Mumindalen som presenterar sig som Herr Brisk. Han kommer från en utomhusaktivitetsförening. Herr Brisk planerar att anordna en vintertävling i Mumindalen och börjar träna Mumintrollen i vintersport. Mumin kan ingenting om sport och med sin nya lärare Herr Brisk inser de snart att vintern är farlig och att sport inte är deras starkaste sida.


Barn likaså vuxna har under 65 år varit trollbundna av Mumindalens olika karaktärer skapade av finska författaren Tove Jansson. Arabias konstnär Tove Slotte-Elevant har designat dekoren på porslinet i enlighet med original teckningar. Muggen rymmer 30 cl och har ett generöst öra som ger bra grepp. Olika dekorer på vitt vitroporslin. Muggarna med alla motiv har blivt ett samlarobjekt för många. Säsongsmugg i begränsad upplaga.

Mer information
Material porslin
Produkttyp skålar
Egenskaper frostsäker, tål diskmaskin, tål mikrovågsugn, ugnssäker
Varumärken Arabia
Write Your Own Review
Du recenserar:Arabia - Muminskål - Herr Brisk vinter 2014
© 2021 Minamuggar. All Rights Reserved.